Το αλεύρι μας, ολικής αλέσεως, 100% δικόκκου ΖΕΑΣ περιέχει :

64,4 % υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη

6,5% φυτικές και διαιτητικές ίνες

14,8% πρωτεΐνη

2,5% λιπαρά

1,145mg/kg μαγνήσιο

167mg/kg σίδηρο

4,577mg/kg κάλιο

βιταμίνες A, B, C, Ε.

υψηλά ποσοστά αμινοξέος λυσίνη.

κάτω του 5% γλουτένη (το κοινό αλεύρι περιέχει άνω του 47%).

 

Δεν περιέχει χημικά πρόσθετα ή συντηρητικά

 

 

 ΣΧΟΛΙΑ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ 

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016 ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ  ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΖΕΑΣ ΤΥΠΟΥ ‘FARRO’ (ΣΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ) . 

ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΟΚΗ ΖΕΑ (ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)

ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ  1 ΤΟΝΝΟ ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ‘ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ’ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016.

 ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΜΕ  ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ  (120 ΚΙΛΑ ΣΠΟΡΟ) ΤΡΙΚΟΚΗΣ ΖΕΑΣ  Η ΟΠΟΙΑ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΠΑΤΕΡΑ ΗΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ. (ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)

Η ΖΕΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΕΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΚΟ ΘΕΜΕΛΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΕΝΑ ΠΙΘΑΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ.

ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 Η ‘ΧΟΥΦΤΑ’ ΑΥΤΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ.   ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2016 ΠΗΓΑΜΕ ΟΔΙΚΩΣ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ 5 ΣΑΚΟΥΣ ΤΩΝ 40 ΚΙΛΩΝ ΕΚΑΣΤΟ  ΤΡΙΚΟΚΗΣ ΑΡΧΕΓΟΝΗΣ ΖΕΑΣ. 

 ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ  ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΖΕΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΙ… ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ…ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΜ 99% ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ‘ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ’ (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ) ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ.

 ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΕ 52 ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 'ΡΕΓΚΙΝΙ' ΛΟΚΡΙΔΟΣ , ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΜΩΝ ΠΥΛΩΝ.

 ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΗΛΘΕ  ΣΤΑ 1,6 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΚΙΛΟ.   

 ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ  - Ο ΣΠΟΡΟΣ ΖΕΑΣ – ΔΕΝ ΑΛΕΘΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΦΛΟΙΩΘΕΙ.  ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΦΛΟΙΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ 0,35  ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΙΛΟ.   ΤΟ ΑΛΕΣΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟ.  ΜΑΣ  ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΑΠΟ 0,5 ΕΩΣ 0,35 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΕΣΟΥΝ…

 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ.

1.      Ο ΣΠΟΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΣ.   ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΣΠΟΡΑ.

 2.      ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑ.

 3.      ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ.   ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟΣ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΤΙ ΧΛΩΡΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ.  ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.  ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΣ.

 4.      ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΣ Ο ΦΛΟΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΔΕΝ  ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝ ΤΟΝ ΦΑΝΕ…    ΜΕΝΕΙ ΟΛΟΣ ΑΛΩΒΗΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ.

 ΑΛΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΠΩΣ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ , ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΣ ΣΙΤΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ‘ΚΟΚΚΙΝΟ’ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΥΣΙΔΑ…

 ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΤΩΝ 3 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΚΙΛΟ , ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ , ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ. 

  ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : www.ilotogagos.com

 

 

 

I

 

 

 

 

 
©  kyklotron 
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.